V kůži Alfreda Schwarze

Autorské predstavenie Petra Vydareného, Jozefa Jelínka a kolektívu, títo i ďalší herci, Filip Šebšajevič, Antonín Týmal ( 2.roč. H KALD) a Petr Besta ( 2.roč. KATaP) spolu vytvorili predstavenie plné absurdných príbehov, situácií a myšlienok na ktoré ľudia neprišli aby sa zamýšľali nad svojimi osudmi, ale aby na 45min utiekli od reality, čo sa určite každému podarilo.

Príbeh hovorí o psychických problémoch- schizofrénií kúzelníka Alfreda Schwartza, ktorý sa snaží nájsť útechu v diskusiách so svojím psychológom i šéfom jeho show. Alfrédovi sa začnú vynárať veci z klobúka- svet v klobúku, ten je zobrazený okienkami v paraváne. Čo okno- to príbeh. Žije v ňom napríklad fašistický zajac. navlečený na ukazováku, s revolverom, ktorý sa snaží zaujímavým spôsobom zabiť jeleňa. Nič netušiaci lev, vyšinutá bábika, ktorá príde o hlavu a práve na jej telíčku sa snaží uspokojiť svoje potreby modrý slon. ďalšie absurdné situácie dotvárali ,,bleketujúca“ žaba, vzdychajúci macko či černoch bez hlavy, ktorý sa objavuje za každou z postáv, bez logického dôvodu. Veľmi podmanivým spôsobom poukázali na jeho chorobu, využitím dvoch hercov, ktorý boli potrebný na jeho vodenie- bola to veľká manekýnová bábka, s vypuklými očami a pohyblivým obočím, vďaka ktorému vedela meniť emócie, oblečená v obleku s motýlikom. Vystupoval nad paravánom s mnohými oknami, vždy keď sa odtiahla mini opona. Tam vystupoval aj modrý zajac-šéf celej show. Veľká plyšová javajka, taktiež vodená dvoma hercami. Ostatné bábky boli väčšinou detské plyšové hračky alebo bábiky.

Čerešničkou na torte bolo oživenie prasačieho srdca, spevom mŕtvej speváčky.

Celá hra bola sprevádzaná klavírnou hudbou v podaní geniálneho Jiřího Kormana. Musím oceniť veľký entuziazmus, ktorý bol citeľný na jeho prejave.

 

Réžia : J. Jelínek, P. Vydarený a kolektív
Scénografia: K.Czech
Hudobná spolupráca: J. Korman
Produkcia: V.Blumentrit
Osoby a obsadenia: Petr Vydarený, Jozef Jelínek , Filip Šebšajevič, Antonín Týmal Petr Besta

 

 

pošli na vybrali.sme.sk Podobné príspevky:
  1. Zatiaľ žiadne komentáre

  1. Zatiaľ žiadne spätné odkazy